culinaire zaken .nl |
Kippenpoten gekookt in ketjap (Kaki Ajam Ketjap) | |||
Soort gerecht | Borrelhapje | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:40 | |
Indelingen | Kip/kalkoen | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
8 4 4 3 - |
stuks theelepel eetlepel eetlepel naar smaak |
kippenbout sambal oelek ketjap (manis) suiker zout | ||
Berei- ding |
We gebruiken een kopje ketjap manis. Breng water aan de kook met de ketjap, sambal en suiker. Doe dan de kippenpoten erbij. De poten moeten net onder staan. Weer aan de kook brengne en daarna op een klein vuur gaar laten worden. De poten zijn het lekkerst als ze een dag van te voren klaargemaakt zijn. Aan te bevelen op een feestje of bij de borrel. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 0 KiloJoules 0 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 0 gram 0 gram 0 gram |