culinaire zaken .nl |
Gepofte aardappelen uit het houtskool (Eenvoudig en toch erg smakelijk) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:45 | |
Indelingen | Barbecue | Makkelijk | Aardappelgerecht | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
4 - 40 |
stuks naar smaak gram |
aardappel zout boter (room-) | ||
Berei- ding |
Boen de aardappelen goed schoon. Leg de aardappelen ongeveer 45 minuten tussen de hete houtskool tot de aardappel gemakkelijk kan worden ingeprikt. Blaas de as van de aardappel. Snij de aardappel aan een lange zijde open. Bestrooi de binnenkant licht met zout en leg er een klontje boter in (of liever nog: kruidenboter). | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 581 KiloJoules 138 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 13 gram 2 gram 2 gram |