culinaire
zaken
.nl
Sate Boemboe Koening
(Sate van vlees en runderlever)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
250
150
5
2
2
1
1
1
1
0.50
0.25
-
gram
gram
stuks
stuks
stuks
theelepel
stuks
theelepel
theelepel
theelepel
theelepel
naar smaak
varkenshamlap
runderlever
ui (rood) ingrediënt info
kemirie (noot)
ui ingrediënt info
kurkuma (poeder)
peper (rood) ingrediënt info
asem (zonder pit) ingrediënt info
laos (poeder)
trassi
ketoembar
zout
Berei-
ding
Het vlees en de lever in vierkante blokjes snijden. De kruiden fijnmaken en fruiten in wat olie. Voeg hierbij wat dikke santen en laat het koken tot de olie eruit komt. Als de kruidenbrij is afgekoeld, mengt men dit met de stukjes vlees. Daarna het vlees aan stokjes rijgen en roosteren.
Voedings-
waarde
Energie736 KiloJoules
175 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
14 gram
16 gram
4 gram