culinaire zaken .nl |
Sate Boemboe Koening (Sate van vlees en runderlever) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 150 5 2 2 1 1 1 1 0.50 0.25 - |
gram gram stuks stuks stuks theelepel stuks theelepel theelepel theelepel theelepel naar smaak |
varkenshamlap runderlever ui (rood) kemirie (noot) ui kurkuma (poeder) peper (rood) asem (zonder pit) laos (poeder) trassi ketoembar zout | ||
Berei- ding |
Het vlees en de lever in vierkante blokjes snijden. De kruiden fijnmaken en fruiten in wat olie. Voeg hierbij wat dikke santen en laat het koken tot de olie eruit komt. Als de kruidenbrij is afgekoeld, mengt men dit met de stukjes vlees. Daarna het vlees aan stokjes rijgen en roosteren. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 736 KiloJoules 175 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 14 gram 16 gram 4 gram |