culinaire zaken .nl |
Sate Boemboe Dengdeng (Sate van varkenshaas) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
300 3 2 2 1 1 1 0.50 - |
gram stuks theelepel stuks theelepel eetlepel eetlepel theelepel naar smaak |
varkenshaas ui (rood) laos (poeder) ui sap (citroen-) suiker ketjap (manis) ketoembar zout | ||
Berei- ding |
De rode en witte uien worden gesnipperd. Het vlees in vierkante stukjes snijden. Kruiden fijnstampen en vermengen met het vlees, ketjap, citroensap en 1 eetlepel dikke santen. Goed in laten trekken en daarna het vlees aan pennen rijgen en roosteren. Men kan deze sate ook maken van kip- of geitevlees. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 576 KiloJoules 137 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 12 gram 18 gram 2 gram |