culinaire
zaken
.nl
Sate Boemboe Dengdeng
(Sate van varkenshaas)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
300
3
2
2
1
1
1
0.50
-
gram
stuks
theelepel
stuks
theelepel
eetlepel
eetlepel
theelepel
naar smaak
varkenshaas
ui (rood) ingrediënt info
laos (poeder)
ui ingrediënt info
sap (citroen-)
suiker
ketjap (manis)
ketoembar
zout
Berei-
ding
De rode en witte uien worden gesnipperd.

Het vlees in vierkante stukjes snijden. Kruiden fijnstampen en vermengen met het vlees, ketjap, citroensap en 1 eetlepel dikke santen. Goed in laten trekken en daarna het vlees aan pennen rijgen en roosteren. Men kan deze sate ook maken van kip- of geitevlees.
Voedings-
waarde
Energie576 KiloJoules
137 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
12 gram
18 gram
2 gram