culinaire zaken .nl |
Sambal Oedang (Sambal met garnalen) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
50 4 2 1 |
gram theelepel theelepel eetlepel |
garnaal (Hollands,gepeld) sap (citroen-) trassi sambal trassi | ||
Berei- ding |
Gebruik zoveel sambal trassi als nodig voor de hoeveelheid sambal oedang die men wil maken. Maak de garnalen fij in een vleesmolen. Verming dit met de sambal trassi. Doe er eventueel nog wat gedroogde trassi door. Als bijsmaak afmaken met het citroensap. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 67 KiloJoules 16 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 0 gram 3 gram 0 gram |