culinaire zaken .nl |
Sambal Goreng Kering Dengdeng (Gekruide droge dengdeng) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
300 5 3 2 2 1 0.25 0.05 - |
gram stuks stuks theelepel stuks theelepel eetlepel eetlepel naar smaak |
dengdeng ui (rood) ui laos (poeder) peper (rood) trassi asem (water) suiker zout | ||
Berei- ding |
De dengdeng in kleine korte reepjes snijden en in olie croquant bakken. De uien, lomboks en laos apart fruiten. Neem nu een schone wadjan en verhit 1 eetlepel olie en doe hiering de suiker, asemwater en trassi. Als het droog begint te worden, doet men de gebraden dengdeng en gefruite kruiden erbij. Wees voorzichtig, opdat het niet aanbrandt. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 315 KiloJoules 75 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 15 gram 3 gram 4 gram |