culinaire
zaken
.nl
Sambal Goreng Kering Dengdeng
(Gekruide droge dengdeng)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
300
5
3
2
2
1
0.25
0.05
-
gram
stuks
stuks
theelepel
stuks
theelepel
eetlepel
eetlepel
naar smaak
dengdeng
ui (rood) ingrediënt info
ui ingrediënt info
laos (poeder)
peper (rood) ingrediënt info
trassi
asem (water) ingrediënt info
suiker
zout
Berei-
ding
De dengdeng in kleine korte reepjes snijden en in olie croquant bakken. De uien, lomboks en laos apart fruiten. Neem nu een schone wadjan en verhit 1 eetlepel olie en doe hiering de suiker, asemwater en trassi. Als het droog begint te worden, doet men de gebraden dengdeng en gefruite kruiden erbij. Wees voorzichtig, opdat het niet aanbrandt.
Voedings-
waarde
Energie315 KiloJoules
75 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
15 gram
3 gram
4 gram