culinaire zaken .nl |
Sambal Djeroek Nipis (Sambal met citroen) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
8 2 2 |
theelepel stuks theelepel |
sap (citroen-) peper (rood) trassi | ||
Berei- ding |
De lombok moet heel fijn gesneden zijn. Zo ook de groenten bijvoorbeeld ui, komkommer, tomaat, prei en radijs. Vermeng de trassi, lombok en de citroensap. Doe er de fijngesneden groente blij. Weer goed door elkaar mengen. Afmaken met wat zout. Eet dit bij witte rijst, nasi- of bami goreng. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 26 KiloJoules 6 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 1 gram 1 gram 0 gram |