culinaire zaken .nl |
Sambal Badkjak II | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
10 5 2 1 0.50 0.50 - |
stuks stuks eetlepel stuks theelepel eetlepel naar smaak |
peper (rood) ui (rood) asem (water) sereh (vers) trassi suiker zout | ||
Berei- ding |
De lomboks zonder pitten fijnmaken met de uien, trassi en wat zout. Fruit nu de sambal in olie met de sereh. Voeg als laatste de suiker en het asemwater toe. Men kan er ook een eetlepel dikke santen in doen en de sambal opkoken tot de olie eruit komt. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 267 KiloJoules 64 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 14 gram 2 gram 3 gram |