culinaire zaken .nl |
Sajoer Bajem Djagoeng (Gekruide spinazie met jonge mais) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 500 5 5 1 1 1 1 |
liter gram stuks stuks stuks theelepel stuks eetlepel |
water spinazie (vers) kemirie (noot) maiskolf peper (rood) laos (poeder) ui trassiwater | ||
Berei- ding |
Was de spinazie goed schoon en laat ze uitlekken. Ontdoe de mais van de bladeren en haren. Snij ze overlangs en daarna in drieen. Vermeng de kruiden en het trassiwater. Doe dit dan inn het water en breng daarin de spinazie aan de kook. Dan de mais toevoegen en circa 30 minuten zacht door laten koken. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1255 KiloJoules 299 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 37 gram 15 gram 13 gram |