culinaire zaken .nl |
Roedjak van rode bessen (Rode bessen in pittige zoetzure saus) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
300 12 2 1 1 |
gram gram eetlepel theelepel theelepel |
bes (aal-, rood) suiker (Javaans) ketjap (manis) trassi sambal oelek | ||
Berei- ding |
Doe de bessen in een diepe kom en roer de ketjap, javaanse suiker, sambal en trassi er goed door. Laat dit mengsel afgedekt ongeveer 2 uur staan voordat het geserveerd wordt. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 146 KiloJoules 35 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 13 gram 2 gram 8 gram |