culinaire zaken .nl |
Roedjak 1 (Gemengde vruchten in pittige zoete saus) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 12 2 1 1 1 1 0.50 |
gram theelepel stuks eetlepel stuks theelepel eetlepel theelepel |
ananas (blik) sap (citroen-) appel ketjap (manis) komkommer trassi suiker (basterd-,bruin) sambal oelek | ||
Berei- ding |
Snij de geschilde appels en gewassen komkommer in reepjes. Laat de ananas uitlekken en snij de schijven in stukjes. Roer de overige ingredienten door elkaar en giet het sausje over de vruchten. Laat alles een paar uur intrekken. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 548 KiloJoules 130 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 31 gram 2 gram 4 gram |