culinaire zaken .nl |
Piendang Djagoeng (Gekookte mais in pittige saus) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
6 2 1 1 0.50 0.50 - |
stuks stuks blik theelepel eetlepel eetlepel naar smaak |
kemirie (noot) peper (rood) mais (blik) trassi ketjap (manis) asem (water) zout | ||
Berei- ding |
Stamp de kemiris met de lomboks, een stukje in olie gebakken trassi en wat zout fijn. Maak hiervan met asem, water en een scheut ketjap, een dikke saus. Onderwijl heeft men de jonge mais in water met wat zout, gaar gekookt. Laat de mais goed droog uitlekken en roer ze in de saus. Laat dit geheel nog even doorstoven. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 407 KiloJoules 97 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 4 gram 3 gram 2 gram |