culinaire zaken .nl |
Pangeh Padang (Gestoofde vis uit Padang) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
5 5 3 2 1 1 0.50 - |
stuks stuks stuks theelepel stuks theelepel theelepel naar smaak |
vis (wit-) ui (rood) peper (rood) laos (poeder) sereh (vers) sap (citroen-) kurkuma (poeder) zout | ||
Berei- ding |
De kruiden, behalve de sereh fijnmaken. Daarna met wat water en de andere ingredienten opkoken. Als de saus flink kookt, kan men de moten vis erin doen. In plaats van vis neemt men ook wel een jonge kip of grote garnalen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 214 KiloJoules 51 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 11 gram 2 gram 2 gram |