culinaire zaken .nl |
Oedang Goreng Asem (Eenvoudig gebakken garnalen) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 12 3 2 |
gram gram theelepel stuks |
garnaal (Hollands,gepeld) boter (bak-) asem (zonder pit) ui | ||
Berei- ding |
De uien worden gesnipperd. We gebruiken een stukje asem van 20 gr. Bak de garnalen met de ui in boter. Voeg er dan de asem bij en roer goed door totdat de asem is opgelost. Voeg er wat peper bij en dien het op. Men kan de ui ook weglaten. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 435 KiloJoules 104 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 3 gram 14 gram 1 gram |