| culinaire zaken .nl |
Oedang Asem Pedis (Pittig gekookte grote garnalen) | |||
| Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
| Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
| Indelingen | ||||
| Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
| 10 4 2 2 1 1 0.25 - |
stuks stuks stuks stuks theelepel theelepel eetlepel naar smaak |
garnaal (Chinees(gamba)) ui (rood) ![]() ui ![]() peper (rood) ![]() laos (poeder) trassi asem (water) ![]() zout | ||
| Berei- ding |
De garnalen pellen. De lombok met wat zout en de trassi fijnmaken. De uien heel dun snijden. Doe alles in een pan met 2 glazen water en als het kookt de garnalen erbij. | |||
| Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 308 KiloJoules 73 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 12 gram 16 gram 3 gram |