culinaire zaken .nl |
Longtong (Gekookte rijst uit zakjes) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
Berei- ding |
Longtong is verkrijgbaar in indonesische toko's. Het is verpakt in plastic zakjes. 1 zakje is voor 2 personen meer dan voldoende. De longtong wordt in ruim water gaar gekookt op een niet te hoog vuur. De longtong is gaar als deze ongeveer 3 a 4 keer zijn begin volume is uitgezet. Haal de/het zakje(s) eruit en af laten koelen totdat de longtong hard geworden is. Haal het plastic eraf en snij de longtong in blokjes. Deze kunnen koud geserveerd worden. Longtong is een makkelijk iets dat met diverse variaties opgediend kan worden zoals: 1. hete kip - atjar - babi ketjap; 2. kip opor - hete boontjes - atjar - sambal goreng remploh; 3. gado-gado - sate - sambal goreng kentang; 4. tahoe kretopak - sambal goreng ati - dengdeng ragie. Dit zijn maar enkele voorbeelden. Alleen longtong niet met een sajoer opdienen, dat wordt te nat. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 0 KiloJoules 0 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 0 gram 0 gram 0 gram |