culinaire zaken .nl |
Djanganan (Groenten in pittige saus) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
125 125 125 125 6 1 1 - |
gram gram gram gram stuks stuks theelepel naar smaak |
boon (sperzie-,vers) kool (wit) boon (snij-) wortel kemirie (noot) peper (rood) trassi zout | ||
Berei- ding |
Snij de boontjes, snijbonen, witte kool en peentjes aan stukjes. Kook ze in water met wat zout gaar. Giet de groenten af en laat ze uitlekken. Stamp de kemiris met een stukje trassi en lombok fijn. Doe dit in een pannetje, voeg een stukje asem toe en roer er zoveel water door zodat alles goed gebonden is. Doe er dan de groenten doorheen en dien het op. Men kan er een scheut ketjap bij doen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 530 KiloJoules 126 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 10 gram 4 gram 3 gram |