culinaire zaken .nl |
Zandtaartdeeg van volkorenmeel | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:40 | |
Indelingen | Brood En Banket | Oven | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 130 6 - |
gram gram centiliter naar smaak |
meel (volkoren-) boter (room-) water zout | ||
Berei- ding |
Vermeng in een kom het meel met het zout. Snij de koude boter erdoor en werk dit er dan met koele hand door tot een zeer fijn kruimeldeeg. Voeg geleidelijk het water toe, werk alles door elkaar tot een stevig deeg. Bestuif het werkblad en kneed het deeg luchtig tot het mooi glad en soepel is. Wikkel het in aluminiumfolie of plasticfolie en laat het 30 minuten in de koelkast opstijven voordat het wordt gebruikt. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1797 KiloJoules 428 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 43 gram 9 gram 7 gram |