culinaire zaken .nl |
Spinazie met mon chou (Epinards a la creme) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:05 Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | Snel | Vegetarisch | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 100 |
kilogram gram |
spinazie kaas (Mon Chou) | ||
Berei- ding |
Was uw verse spinazie (grove diepvriesspinazie mag ook; dooiwater weg) in ruim water, laat uitlekken in vergiet en kook amper gaar in alleen het aanhangwater (even loshouden van de bodem), weer in vergiet, uitdrukken. Heel houden of grof fijnhakken en vermengen met klontjes Mon Chou (= "mijn liefje"; toch een hollandse kaas). Verrukkelijk en makkelijk. Serveertip: Bij hardgekookte eieren en fijn gekookte aardappelen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 593 KiloJoules 141 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 10 gram 10 gram 7 gram |