culinaire zaken .nl |
Kool met venkel en appel | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:05 Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Magnetron | Bewerkelijk | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
100 2 1 1 1 0.50 - - |
gram theelepel stuks stuks stuks stuks naar smaak naar smaak |
spekblokjes (mager) sap (citroen-) venkel ui appel kool (wit) zout peper | ||
Voor- berei- ding |
De buitenste bladeren van de kool en de stronk verwijderen en de kool in dunne repen snijden. De venkel schoon maken en in dunne plakken snijden (wat van het groen bewaren voor de garnering). De ui pellen en in dunne ringen snijden. | |||
Berei- ding |
Het spek in een ovenvaste schaal van 2 liter inhoud doen en afgedekt met wit keukenpapier in 4-5 minuten op 100% uitbakken. De ui erdoor scheppen en onafgedekt in 2-3 minuten op 100% glazig laten worden. De venkel en de kool erdoor scheppen en alles afgedekt 12-14 minuten op 100% verwarmen. Intussen de appel goed wassen, in vieren snijden, het klokhuis verwijderen en het vruchtvlees (met schil) in kleine blokjes snijden. De blokjes appel vermengen met het citroensap om verkleuring te voorkomen. De blokjes appel door het gerecht scheppen en op smaak brengen met zout en peper. De schotel afgedekt 5 minuten laten nagaren en gegarneerd met venkelgroen serveren. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 558 KiloJoules 133 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 6 gram 6 gram 1 gram |