culinaire zaken .nl |
Sneeuwballen | |||
Soort gerecht | Banket en gebak | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:30 Bereiding : 02:00 | |
Indelingen | Brood En Banket Oven | Bewerkelijk Oud & Nieuw | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2 125 1 150 75 0.50 |
stuks gram eetlepel gram gram theelepel |
eiwit suiker (poeder-) likeur (sinaasappel-) suiker chocolade (wit) kaneel (poeder) | ||
Voor- berei- ding |
Maak een kom zoveel mogelijk vetvrij. Klop de eiwitten goed stijf. Roer de poedersuiker en de sinaasappellikeur erdoor. Blijf kloppen tot er pieken op blijven staan. Verwarm de oven voor op 120 graden Celcius. Bedek de bakplaat met vetvrij papier. | |||
Berei- ding |
Dompel een ijsbolletjestang in koud water en schep van het stijve eiwit bolletjes op het bakpapier. Maak met een lepel pieken op de bollen. Zet de bakplaat in het midden van de oven en laat de bollen in ongeveer 1.5 uur droog bakken. Laat de bollen op een taartrooster afkoelen. Verwarm 0.5 deciliter water met de suiker op een zacht vuurtjes zodat de suiker oplost en een stroperige massa ontstaat. Bestrijk de bolle kant van de bollen met de suikerstroop. Laat de suikerstroop uitharden. Smelt de witte chocolade au bain-marie. Smeer de platte kanten van de bollen in met de gesmolten chocolade en plak steeds 2 bollen tegen elkaar. Laat de bollen in de koelkast verder opstijven. Bestrooi de sneeuwballen voor het serveren royaal met poedersuiker en strooi er een snuifje kaneel overheen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1556 KiloJoules 370 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 80 gram 2 gram 1 gram |