culinaire zaken .nl |
Oliebollen met vijgen en dadels (Variatie op een traditioneel oudejaarsavond lekkernij) | |||
Soort gerecht | Banket en gebak | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:50 Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Brood En Banket | Oud & Nieuw | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 5 50 50 50 0.50 0.50 |
pak deciliter gram gram gram theelepel theelepel |
mix (oliebollen-) water (bron-,koolzuur) dadel (vers) suiker (poeder-) vijg (gedroogd) kaneel (poeder) kardamom (poeder) | ||
Voor- berei- ding |
Snij de dadels en vijgen in kleine stukjes. | |||
Berei- ding |
Roer de oliebollenmix met het mineraalwater in een kom tot een glad beslag. Voeg de dadels, vijgen en kaneel aan het beslag toe. Dek de kom af met een vochtige doek en laat het op een warme plaats circa 30 minuten rijzen. Verhit in een pan (frituur)olie tot circa 190 graden Celcius. Schep met twee eetlepels of een ijsbolletjesschep beslag in de hete olie. Bak de oliebollen in ongeveer 6 a 8 minuten minuten goudbruin. Halverwege keren. Schep de oliebollen uit de pan en laat ze op een stuk keukenpapier uitlekken. Meng de poedersuiker met de kardamom en strooi dit voor het serveren over de oliebollen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 492 KiloJoules 117 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 29 gram 0 gram 1 gram |