culinaire
zaken
.nl
Oliebollen met vijgen en dadels
(Variatie op een traditioneel oudejaarsavond lekkernij)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
5
50
50
50
0.50
0.50
pak
deciliter
gram
gram
gram
theelepel
theelepel
mix (oliebollen-)
water (bron-,koolzuur)
dadel (vers)
suiker (poeder-)
vijg (gedroogd)
kaneel (poeder)
kardamom (poeder)
Voor-
berei-
ding
Snij de dadels en vijgen in kleine stukjes.
Berei-
ding
Roer de oliebollenmix met het mineraalwater in een kom tot een glad beslag. Voeg de dadels, vijgen en kaneel aan het beslag toe. Dek de kom af met een vochtige doek en laat het op een warme plaats circa 30 minuten rijzen.

Verhit in een pan (frituur)olie tot circa 190 graden Celcius. Schep met twee eetlepels of een ijsbolletjesschep beslag in de hete olie. Bak de oliebollen in ongeveer 6 a 8 minuten minuten goudbruin. Halverwege keren. Schep de oliebollen uit de pan en laat ze op een stuk keukenpapier uitlekken.

Meng de poedersuiker met de kardamom en strooi dit voor het serveren over de oliebollen.
Voedings-
waarde
Energie492 KiloJoules
117 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
29 gram
0 gram
1 gram