culinaire zaken .nl |
Oliebollentoren van mini-oliebollen (Kleine oliebollen in pyramidevorm gestapeld) | |||
Soort gerecht | Banket en gebak | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:50 Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Brood En Banket | Oud & Nieuw | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 5 50 |
pak deciliter gram |
mix (oliebollen-) water (bron-,koolzuur) suiker (poeder-) | ||
Berei- ding |
Roer de oliebollenmix met het mineraalwater in een kom tot een glad beslag. Dek de kom af met een vochtige doek en laat het op een warme plaats circa 30 minuten rijzen. Verhit in een pan (frituur)olie toto circa 190 graden Celcius. Schep met twee theelepels kleine bolletjes beslag in de hete olie. Bak de mini-oliebollen in ongeveer 3 minuten goudbruin. Schep de oliebollen uit de pan en laat ze op een stuk keukenpapier uitlekken. Stapel de afgekoelde oliebollen op tot een pyramide-achtige vorm. Bestrooi de toren royaal met poedersuiker. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 225 KiloJoules 54 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 12 gram 0 gram 0 gram |