culinaire
zaken
.nl
Veldsla met gebakken oesterzwammen
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
250
150
150
2
1
1
0.50
-
-
gram
gram
gram
theelepel
eetlepel
eetlepel
eetlepel
naar smaak
naar smaak
runderbiefstuk ingrediënt info
wortel
peultjes (diepvries)
honing
olie ingrediënt info
boter (bak-)
mosterd (dragon-)
peper ingrediënt info
zout
Voor-
berei-
ding
Was de veldsla en laat de blaadjes in een vergiet goed uitlekken. Maak het bosuitje schoon en snijd het in dunne ringetjes. Roer in een kom een sausje van de azijn, de mosterd, de notenolie, 2 eetlepels zonnebloemolie, het zout en de peper. Veeg de oesterzwammen eerst door het ei en daarna door het paneermeel.
Berei-
ding
Verhit 2 eetlepels olie in een koekepan en bak de oesterzwammen circa 4 minuten. Schep de veldsla door de vinaigrette en verdeel de sla daarna over 2 bordjes. Strooi de bosui erover en leg de oesterzwammen erop.
Voedings-
waarde
Energie1425 KiloJoules
339 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
12 gram
31 gram
2 gram