culinaire
zaken
.nl
Sop Kerrie Djawa
(Javaanse kerriesoep)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
850
13
3
3
2
1
1
1
0.50
0.50
liter
gram
gram
theelepel
stuks
stuks
theelepel
theelepel
theelepel
theelepel
theelepel
water
kip
mihoen
kerrie (poeder,Javaans)
kemirie (noot)
ui ingrediënt info
djahe
sap (citroen-)
laos (poeder)
sambal oelek
knoflook (poeder) ingrediënt info
Berei-
ding
Uien snipperen en de kemiris raspen.

Trek bouillon van de kip. Fruit in wat olie de ui en de kruiden. Doe er bouillon bij om aanbranden te voorkomen Meng dit goed door elkaar en giet het over in de pan met bouillon. Snij nu het vlees van de kip in kleine stukken en voeg die eveneens bij de bouillon. Breng ruim water aan de kook, neem de pan van het vuur en laat dan de mihoen (1/3 zak gebruiken) 3 minuten in dit hete water staan. Giet het af en spoel de mihoen goed af met koud water. De mihoen wordt vlak voor het opdienen aan de soep toegevoegd. Afmaken met zout en citroensap.
Voedings-
waarde
Energie2225 KiloJoules
530 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
10 gram
67 gram
2 gram