culinaire
zaken
.nl
Geitenkaas met grapefruit
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
275
7.50
4
3
2.50
2
1
-
-
gram
gram
blaadje
eetlepel
eetlepel
stuks
eetlepel
naar smaak
naar smaak
kaas (geite-,Bettine Bl.)
munt (vers) ingrediënt info
sla (lollo rosso) ingrediënt info
honing (vloeibaar)
olie (olijf-) ingrediënt info
grapefruit (rood)
azijn (wijn-,wit) ingrediënt info
peper (zwart) ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Grill voorverwarmen op hoogste stand. Grapefruits halveren en met scherp mesje partjes tussen vliesjes uitsnijden, hierbij 1 deciliter sap opvangen. In kommetje grapefruitsap mengen met 1 eetlepel honing, azijn en olie. Op smaak brengen met zout en peper.

12 Muntblaadjes achterhouden voor garnering, rest in kopje fijnknippen en door honingdressing roeren. Grapefruitpartjes over vier bordjes verdelen. Helft van dressing erover schenken. Slabladeren wassen en goed uitslaan. In midden op grapefruitpartjes leggen. Kaas met natgemaakt mes in 4 plakjes snijden. Grillplaat invetten. Kaasplakjes op grillplaat leggen. Rest van honing erover verdelen. Bestrooien met peper. Kaas Ca. 10 centimeter onder hete grill in Ca. 2 minuten iets laten smelten en kleuren. Kaasplakjes op slabladeren leggen. Rest van dressing erover schenken. Garneren met muntblaadjes.

Serveren met driehoekjes geroosterd brood.
Voedings-
waarde
Energie1426 KiloJoules
340 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
29 gram
12 gram
5 gram