culinaire
zaken
.nl
Zalm met koenjitsaus
(een verfijnd voorgerecht van gerookte zalm met een spec)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
2
2
200
10
2
1
1
deciliter
deciliter
gram
stuks
eetlepel
theelepel
krop
wijn (wit,droog)
room (garde-)
zalm (gerookt)
olijf (groen,pitvrij)
honing
kurkuma (poeder)
sla ingrediënt info
Berei-
ding
Breng in een steelpan de wijn met de koenjit aan de kook en laat deze in 7 minuten tot de helft inkoken. Voeg de room culinair en de honing toe. Roer goed door en laat de saus nog 3 minuten zachtjes koken. Breng de saus op smaak met zout en peper. Laat hem iets afkoelen. Snij de sla in reepjes. Halveer de olijven. Verdeel de saus over 4 grote borden. Leg in het midden van elk bord wat sla. Verdeel de zalm erover. Schik de olijven er omheen.
Voedings-
waarde
Energie1131 KiloJoules
269 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
13 gram
12 gram
1 gram