culinaire
zaken
.nl
Zalm (gerookt) met lauwwarme hollandaise saus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
200
1.25
5
2
2
1
1
-
-
gram
deciliter
centiliter
eetlepel
eetlepel
theelepel
zakje
naar smaak
naar smaak
zalm (gerookt)
creme fraiche ingrediënt info
wijn (wit)
mayonaise ingrediënt info
room
dille (vers)
saus (hollandaise)
peper (wit) ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Pureer 200 gram gerookte zalm met 1/8 liter creme fraiche. Roer er 2 eetlepels mayonaise, zout, peper en dille naar smaak door. Bereid de Hollandaise saus met 2 deciliter water en 0.5 deciliter witte wijn en roer er nog 2 eetlepels slagroom door. Giet op elk bordje wat saus en vorm van het zalmmengsel met 2 lepels ovale balletjes. Serveer met: geroosterd brood.
Voedings-
waarde
Energie1403 KiloJoules
334 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
3 gram
11 gram
0 gram
Ontwerp en layout culinairezaken.nl
zaterdag 27 november 2004 - 13:25.