culinaire zaken .nl |
Zalm (gerookt) met lauwwarme hollandaise saus | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Snel | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 1.25 5 2 2 1 1 - - |
gram deciliter centiliter eetlepel eetlepel theelepel zakje naar smaak naar smaak |
zalm (gerookt) creme fraiche wijn (wit) mayonaise room dille (vers) saus (hollandaise) peper (wit) zout | ||
Berei- ding |
Pureer 200 gram gerookte zalm met 1/8 liter creme fraiche. Roer er 2 eetlepels mayonaise, zout, peper en dille naar smaak door. Bereid de Hollandaise saus met 2 deciliter water en 0.5 deciliter witte wijn en roer er nog 2 eetlepels slagroom door. Giet op elk bordje wat saus en vorm van het zalmmengsel met 2 lepels ovale balletjes. Serveer met: geroosterd brood. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1403 KiloJoules 334 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 3 gram 11 gram 0 gram |