culinaire
zaken
.nl
Tomaat met makreel
(Tomates et marquereau)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
6
12
8
6
4
stuks
stuks
eetlepel
theelepel
stuks
eetlepel
makreel (gestoomd)
tomaat (vlees-) ingrediënt info
mayonaise ingrediënt info
mosterd
beschuit
bieslook (vers) ingrediënt info
Berei-
ding
Houd de gelijkvormige en gelijkgrote tomaten zo lang in kokend water tot de huid gemakkelijk loslaat. Laat ze daarna direct in koud water afkoelen en pel ze. Zet ze op hun "navel" en snij de bolle kapjes eraf (regelmaat staat netjes hier). Vul de tomaten met de zorgvuldig ontgrate makreel. Bedek de top met mayonaise waardoorheen de mosterd. Overstrooi met gehakte verse bieslook en steek bij de rand het kapje in. Serveer dit met bruine beschuit.
Voedings-
waarde
Energie3735 KiloJoules
889 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
15 gram
22 gram
1 gram