culinaire
zaken
.nl
Spaghetti met paddestoelen
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
475
475
3
9
5
-
-
gram
gram
deciliter
stuks
eetlepel
naar smaak
naar smaak
pasta (spaghetti) ingrediënt info
champignon ingrediënt info
room (slag-)
ui (sjalot) ingrediënt info
olie (olijf-) ingrediënt info
zout
peper (zwart) ingrediënt info
Berei-
ding
Kook de spaghetti in een grote pan met kokend water met zout en twee eetlepels olie in 12 minuten gaar. Verhit in die tijd twee eetlepels olie in een pan en bak hierin de gehakte champignons op een matig vuur glanzend. Het meeste vocht is dan verdampt. Neem ze uit de pan en houd ze warm. Snij de sjalotten met groen in de lengte door en hak ze fijn. Verhit de nog resterende eetlepel olie in een klein pannetje en fruit hierin de sjalotten tot ze glazig zijn. Laat de spaghetti in een vergiet uitlekken en giet er kokend water over. Laat het opnieuw uitlekken en meng er de champignons door. Breng op smaak met zout en peper. Verwarm de room in een apart pannetje en schenk de warme room over de spaghetti. Verdeel voor het opdienen de sjalotten over de schotel.
Voedings-
waarde
Energie3769 KiloJoules
897 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
100 gram
23 gram
6 gram