culinaire
zaken
.nl
Kippensoep met champignons en ei
(Goed voor 2,5 liter heerlijke soep)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
200
100
40
2
1
1
1
gram
gram
gram
stuks
pak
zakje
eetlepel
kip
champignon ingrediënt info
vermicelli (figuur)
ei (kip)ingrediënt info
soep (kippen-)
kruidenbuiltje (kip)
peterselie ingrediënt info
Berei-
ding
Breng 2.5 liter water met het kippenvlees en het kruidenbuiltje aan de kook en trek er in een half uur een lekkere bouillon van. Verwijder het kruidenbuiltje zodra de bouillon kruidig genoeg is. Snij het kippenvlees in kleine stukjes en doe het terug in de bouillon. Roer er dan de figuurvermicelli, het pakje kippensoep en de champignons door en laat de soep in 10 minuten gaar worden. Voeg naar smaak zout, peper en citroensap toe. Garneer iedere kom met verkruimeld ei en wat peterselie.
Voedings-
waarde
Energie619 KiloJoules
147 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
1 gram
20 gram
1 gram