culinaire
zaken
.nl
Salade (gemengd) met langoestinestaartjes
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
200
110
1
2.50
20
16
4
3
2
2
2
1
0.50
-
-
-
-
-
-
gram
gram
deciliter
centiliter
gram
stuks
stuks
bosje
takje
stuks
eetlepel
theelepel
theelepel
naar smaak
naar smaak
naar smaak
naar smaak
naar smaak
naar smaak
runderhaas
zout (coloroso-)
olie (olijf-) ingrediënt info
fond (gevogelte-)
suiker (bruin)
langoestine
aardappel ingrediënt info
bieslook ingrediënt info
tijm (vers) ingrediënt info
peperkorrel ingrediënt info
azijn (kruiden-) ingrediënt info
mosterd
basilicum (vers)ingrediënt info
tomaat ingrediënt info
sla (gemengd) ingrediënt info
zout
kervel (vers)
olie (olijf-) ingrediënt info
peper ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Een liter water met het colorosozout, de suiker, tijm en peperkorrels aan de kook brengen en weer af laten koelen. Het vlees in de afgekoelde pekel leggen en 3 dagen laten pekelen. Het vlees zal dan stevig aanvoelen. De ossehaas goed drogen met keukenpapier en 6 uur in de koelkast na laten drogen. U kunt natuurlijk ook uw slager vragen het pekelen voor u te doen. Hij kan dan tevens het vlees in mooie dunne plakken snijden.
Berei-
ding
De ingredienten voor de dressing met de staafmixer mengen. De gemengde sla wassen, drogen en in stukken verdelen. De langoestines pellen, het darmkanaal verwijderen. De nog hete aardappels in plakjes snijden en eventueel met behulp van een hete ijzeren pen voorzien van een ruitmotief. De langoestinestaartjes met peper en zout bestrooien en in de hete olie snel gaar bakken.
De sla met wat dressing mengen en over de bordjes verdelen. De plakjes ossehaas, aardappel en langoestinestaartjes op de salade leggen. Het geheel met de dressing besprenkelen en met kervel en tomaatreepjes garneren.
Voedings-
waarde
Energie2046 KiloJoules
487 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
22 gram
45 gram
3 gram