culinaire
zaken
.nl
Japanse asperge salade
(Oosters gerecht)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
2
2
2
1.50
1.50
gram
eetlepel
eetlepel
stuks
eetlepel
eetlepel
asperge (groen) ingrediënt info
ketjap (manis)
sesamzaad ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
suiker
olie (arachide-) ingrediënt info
Berei-
ding
Verwijder het onderste gedeelte van de asperges (hard, 1.5 cm). Snij de asperges schuin in stukken van 4 centimeter. Breng een pan met ruim water en wat zout aan de kook, voeg de asperges toe en laat 5 minuten koken.

Schep de asperges uit de pan en leg ze in een schaal. Vermeng de ketjapmarinade, suiker en olie en schenk dit mengsel over de asperges. Zet de schaal, goed afgedekt, 20 minuten in de koelkast.

Splits de eieren, klop zowel de eiwitten als de dooiers los met zout en peper. Bak hier een gele en een witte omelet van. Snij uit beide omeletten ruitvormige stukken. Verdeel de gemarineerde asperges over 4 borden en garneer het geheel met de 2 kleuren omeletruitjes en sesamzaadjes.
Voedings-
waarde
Energie697 KiloJoules
166 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
12 gram
9 gram
3 gram