culinaire
zaken
.nl
Provencaalse uientaart
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
600
3.50
80
20
20
10
4
1
1
-
-
kilogram
gram
deciliter
gram
gram
gram
stuks
eetlepel
eetlepel
teentje
naar smaak
naar smaak
ui ingrediënt info
bloem ingrediënt info
water
olijf (zwart)
zout
gist (vers)
ansjovis (filet)
olie (olijf-) ingrediënt info
kappertjes
knoflook ingrediënt info
peper ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Zeef de bloem in een kom. Verkruimel de gist in het midden van de bloem. Giet het lauwe water erbij, en meng tot alle bloem is opgenomen. Voeg 2 eetlepels olijfolie toe, en kneed het deeg tot een elastische massa. Dek het deeg af met plastic folie of een vochtige doek en laat het deeg 45 minuten op een warme plaats rijzen. Sla de lucht uit het gerezen deeg, kneed het weer even door, en laat weer 30 minuten rijzen. Sla de lucht uit het deeg, kneed door en rol 2/3 van het deeg uit tot een ronde lap van 0.5 centimeter dik. Leg deze lap op een geoliede bakplaat. Fruit ondertussen de in dunne ringen gesneden uien 30 minuten in de rest van de olijfolie op zeer zacht vuur. Voeg de knoflook, zout, peper en gehakte kappertjes toe. Leg de afgespoelde ansjovisjes op de deegplak, verdeel het uienmengsel hieroverheen. Rol de rest van het deeg uit tot een plak van 0.5 centimeter dikte. Snij dit in smalle repen en verdeel deze kruislings over de uientaart. Doe er de olijven bovenop en smeer de bovenkant van het deeg in met een beetje olijfolie. Laat de taart nog 20 minuten rijzen op een warme plek. Bak de taart 25 minuten op 220 graden Celsius tot hij goudbruin is.
Voedings-
waarde
Energie3204 KiloJoules
763 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
136 gram
30 gram
5 gram