culinaire
zaken
.nl
Pompoensoep met prei
(Soupe de courge)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1.50
750
500
50
4
3
2
-
-
-
liter
gram
gram
gram
eetlepel
stuks
stuks
naar smaak
naar smaak
naar smaak
water
aardappel ingrediënt info
pompoen ingrediënt info
margarine
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
prei
ui ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
nootmuskaatingrediënt info
Berei-
ding
Maak de pompoen schoon en verwijder de harde kern. Schil de aardappelen en snij aardappelen en pompoen in dobbelstenen. Snij het groen van de preien, pel de uien en snij ze beide in dunne ringen. Verhit de olie en de margarine in een flinke pan en fruit hierin de ringen prei en ui glazig, maar niet bruin. Voeg de blokjes pompoen en aardappel toe. Giet, als het heet is, het hete water erop. Breng het geheel op smaak met zout en peper en nootmuskaat. Laat de soep een uur zachtjes koken en wrijf hem dan door de zeef of pureer hem in de keukenmachine. Heet serveren.
Voedings-
waarde
Energie2258 KiloJoules
538 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
73 gram
10 gram
13 gram