culinaire
zaken
.nl
Parmaham met gorgonzola
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
100
50
6
5
3
1
1
1
-
gram
gram
blaadje
theelepel
eetlepel
blik
teentje
theelepel
naar smaak
ham (Parma-)
kaas (Gorgonzola)ingrediënt info
sla ingrediënt info
zout
olie (olijf-) ingrediënt info
pizzadeeg
knoflook ingrediënt info
bouquet garni ingrediënt info
peper ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Meng 2 eetlepels olijfolie met het uitgeperste teentje knoflook, de (Italiaanse) keukenkruiden en het zout. Rol het pizzadeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk het deeg met het oliemengsel en snijd het in 20 vierkantjes. Snijd de gorgonzola in 10 kleine stukjes.
Berei-
ding
Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius. Bak de pizzabroodjes midden in de oven in circa 8-10 minuten goudbruin en gaar. Leg de blaadjes sla en de plakjes parmaham op 2 bordjes. Verdeel de gorgonzola erover. Besprenkel de ham met een beetje olijfolie en strooi er peper over. Geef de warme pizzabroodjes erbij.
Voedings-
waarde
Energie2096 KiloJoules
499 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
28 gram
25 gram
15 gram