culinaire zaken .nl |
Palingsoep met kervel | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 250 35 35 10 3.50 3 - - |
liter gram gram gram theelepel eetlepel eetlepel naar smaak naar smaak |
bouillon (vis-) paling boter (room-) bloem sap (citroen-) room (koffie-) kervel (vers) zout peper | ||
Berei- ding |
Smelt de boter in een pan en roer er de bloem door. Voeg onder voortdurend roeren beetje bij beetje de visbouillon toe tot een gebonden soep is ontstaan. Voeg de kervel toe en laat de soep 6 minuten op laag vuur zachtjes doorkoken. Snij de paling in kleine mootjes en voeg deze aan de soep toe. Laat de soep nog 15 minuten zachtjes doorkoken tot de paling gaar is. Maak de soep op smaak met peper, zout en het citroensap. Roer de koffieroom vlak voor het serveren door de soep. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1428 KiloJoules 340 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 26 gram 18 gram 1 gram |