culinaire
zaken
.nl
Palingsoep met kervel
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
250
35
35
10
3.50
3
-
-
liter
gram
gram
gram
theelepel
eetlepel
eetlepel
naar smaak
naar smaak
bouillon (vis-)
paling
boter (room-)
bloem ingrediënt info
sap (citroen-)
room (koffie-)
kervel (vers)
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Smelt de boter in een pan en roer er de bloem door. Voeg onder voortdurend roeren beetje bij beetje de visbouillon toe tot een gebonden soep is ontstaan. Voeg de kervel toe en laat de soep 6 minuten op laag vuur zachtjes doorkoken. Snij de paling in kleine mootjes en voeg deze aan de soep toe. Laat de soep nog 15 minuten zachtjes doorkoken tot de paling gaar is. Maak de soep op smaak met peper, zout en het citroensap. Roer de koffieroom vlak voor het serveren door de soep.
Voedings-
waarde
Energie1428 KiloJoules
340 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
26 gram
18 gram
1 gram
Ontwerp en layout culinairezaken.nl
zaterdag 27 november 2004 - 13:25.