culinaire
zaken
.nl
Molsla met gebakken spekjes en ui
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
100
100
5
2
1
1
-
-
gram
gram
centiliter
eetlepel
theelepel
stuks
naar smaak
naar smaak
sla (frisee-) ingrediënt info
spek (ontbijt-,gerookt)
water
azijn (wijn-) ingrediënt info
mosterd
ui ingrediënt info
suiker
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Was de sla in ruim water en droog hem in een slacentrifuge. Scheur de sla in kleinere stukken en verdeel ze over borden. Pel en snipper de ui. Snij de plakjes ontbijtspek in reepjes en bak ze krokant in een droge koekepan. Bak op het laatst de ui circa 3 minuten mee.

Schep het spek/uimengsel uit de pan en laat afkoelen. Verdeel het over de sla. Voeg aan de pan het water toe, breng het aan de kook en roer het bakvet los. Roer vervolgens de azijn, mosterd en het snuifje suiker erdoor en laat de dressing kort koken. Maak hem op smaak af met vers gemalen peper. Schep de warme dressing op de salade en serveer direct.
Voedings-
waarde
Energie862 KiloJoules
205 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
6 gram
10 gram
3 gram