culinaire
zaken
.nl
Kaassteak
(Escalope Edam)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
600
1
80
40
16
2
gram
deciliter
gram
gram
eetlepel
stuks
kaas (belegen,Goudse)
melk (halfvol) ingrediënt info
boter (room-)
bloem ingrediënt info
meel (paneer-)
ei (kip)ingrediënt info
Berei-
ding
Leg dikke plakken jong belegen Edammer of Goudse kaas (rechthoeken of cirkels, 0.75 centimeter dik, 150 gram per persoon) in een laagje koude melk of water, 10 minuten weken, haal uit en laat uitdruipen, wentel door licht bepeperde bloem, haal door het geslagen ei, sla overtollig struif af en haal door de paneermeel. Bak aan beide zijden lichtbruin in de uitgebruiste boter (kort, anders wordt de kaas "loops"). Lekker met een tomaten-, kruiden- of mosterdsaus.
Voedings-
waarde
Energie3912 KiloJoules
931 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
34 gram
48 gram
1 gram