culinaire
zaken
.nl
IJsbergsla met meloenbolletjes en garnalen
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
100
100
1
1
1
1
1
1
0.50
0.50
-
gram
gram
eetlepel
eetlepel
eetlepel
eetlepel
eetlepel
moot
krop
bakje
naar smaak
garnaal (Hollands,gepeld)
meloen (honing-) ingrediënt info
whisky
sap (citroen-)
creme fraiche ingrediënt info
yogonaise
ketchup (hot)
peper ingrediënt info
sla (ijsberg-) ingrediënt info
tuinkers ingrediënt info
zout
Berei-
ding
IJsbergsla wassen, drogen in centrifuge en in dunne reepjes snijden. Sla over borden verdelen. In kom sausje roeren van creme fraiche, yogonaise, ketchup en whisky. Op smaak brengen met zout, peper en een paar druppels citroensap.

Van meloen bolletjes maken. Samen met garnalen op de salade rangschikken. Het sausje erover scheppen. Garneren met tuinkers.
Voedings-
waarde
Energie745 KiloJoules
177 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
16 gram
14 gram
4 gram