culinaire
zaken
.nl
Venkelschuitjes gevuld met salade
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
25
4
1
1
1
0.50
gram
eetlepel
knol
stuks
eetlepel
stuks
noot (wal-)
room (zuur)
venkel (knol)
sinaasappel ingrediënt info
sap (citroen-)
appel
Voor-
berei-
ding
Verwijder zonodig de buitenste lelijke bladeren van de venkel. Hou eventueel aanwezig venkelgroen achter voor garnering. Haal er nu twee gave bladeren af en hou ze apart. Snij de rest van de venkel in hele dunne reepjes. Snij de appel in kleine blokjes en besprenkel ze met wat citroensap.
Schil de sinaasappel tot op het vruchtvlees, zodat alle witte vliezen verwijderd zijn. Snij van beide uiteinden een plakje en snij nu met een scherp mes de partjes tussen de vliezen uit (doe dit boven een kommetje zodat het sap wordt opgevangen). Hak de walnoten.
Berei-
ding
Vermeng in een kom venkel, appel, sinaasappelpartjes en walnoten. Roer het opgevangen sinaasappelsap los met zure room en maak dit op smaak af met wat peper. Roer het sausje door de salade en schep de salade in de venkelbladeren. Garneer met achtergehouden venkelgroen.
Voedings-
waarde
Energie1226 KiloJoules
292 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
32 gram
7 gram
4 gram