culinaire
zaken
.nl
Gegarneerde zachte souffleetjes
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
8
4
4
1
1
1
1
1
1
-
-
stuks
stuks
stuks
eetlepel
eetlepel
theelepel
eetlepel
eetlepel
eetlepel
naar smaak
naar smaak
slablad ingrediënt info
ansjovis (filet)
ei (kip)ingrediënt info
room
brandewijn
kappertjes
peterselie (vers) ingrediënt info
bloem ingrediënt info
boter (room-)
peper ingrediënt info
zout
Voor-
berei-
ding
Oven voorverwamen op 180 graden Celcius. Kleine vuurvaste vormpjes met boter bestrijken.
De eieren splitsen en het eiwit met een snufje zout en peper stijfslaan.

Het eigeel schuimig roeren, eveneens licht zouten en peperen, de bloem met brandewijn en room aanmaken, erdoor roeren. Als een gladde massa ontstaan is, het stijfgeslagen eiwit erop laten glijden en met de garde erdoor spatelen.
Deze massa in de beboterde vormpjes scheppen.

De sla wassen, drogen en bestrooien met zout, peper, en cintroensap.
Berei-
ding
Een vuurvaste vorm met heet water vullen, de vormpjes met alumuniumfolie afdekken en erin zetten. Het water mag maar tot de helft van de hoogte van de vormpjes komen. In de oven zetten en in ongeveer 30 minuten gaar laten worden.

De vormpjes zeer voorzichtig uit de oven nemen, dan de rand met een mes lossnijden, zodat u de mini-soufflee beter kunt storten.

Bordjes met slablaadjes bekleden. De soufflees daarop storten.

Met smaakbepalende ingredienten garneren: kappertjes, druiven, ansjovis en kaviaar oid.
Voedings-
waarde
Energie764 KiloJoules
182 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
5 gram
12 gram
0 gram