culinaire
zaken
.nl
Ei in 't groen
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
5
4.50
4
2
-
liter
theelepel
eetlepel
stuks
theelepel
naar smaak
bouillon (groente-)
dragon (gedroogd)
dragon (vers)
ei (kip)ingrediënt info
gelatine (poeder)
zout
Berei-
ding
Kook de eieren zacht en houd ze warm in een pan met kokend water. Doe de helder bouillon met de gedroogde dragon in een pan en laat alles zachtjes koken tot de vloeistof tot zeven deciliter is ingekookt. Strooi de gelatine in de pan en roer die er goed door. Laat de ingekookte bouillon nog 5 minuten zachtjes pruttelen en breng deze vervolgens op smaak met zout en peper. Leg een zacht gekookt of gepeld ei in een ovenschoteltje. Vul de schoteltjes met gezeefde bouillon en leg er een takje verse dragon in. Laat de bouillon afkoelen en zet de potjes daarna 1 uur in de koelkast.
Voedings-
waarde
Energie631 KiloJoules
150 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
12 gram
12 gram
2 gram