culinaire
zaken
.nl
Courgette timbaaltjes
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
100
5
4
2
2
2
2
1
0.50
-
-
gram
centiliter
stuks
stuks
stuks
theelepel
stuks
teentje
zakje
naar smaak
naar smaak
kaas (Gorgonzola)ingrediënt info
room (slag-)
tomaat (kers-) ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
courgette (groen)ingrediënt info
kruiden (keuken-,italiaan
eidooier
knoflook ingrediënt info
waterkersingrediënt info
peper (wit) ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Gorgonzola in stukjes snijden. Courgette wassen en in stukjes snijden. In een glazen schaal doen en bestrooien met zout. Afdekken met plastic folie. In de magnetron op vol vermogen (600 a 700 watt) de courgettes in ongeveer 3 minuten gaar laten worden. In zeef courgettes goed laten uitlekken en zoveel mogelijk vocht eruit drukken. In keukenmachine courgettes pureren. Knoflook erboven uitpersen. Toevoegen: gorgonzola, eieren, eidooiers, slagroom, Italiaanse keukenkruiden en peper. Tot een egaal mengsel mengen. Vier kleine souffleschaaltjes invetten en courgettemengsel erover verdelen. Courgette-timbaaltjes een voor een in de magnetron op vol vermogen (600 a 700 watt) in ongeveer 2.5 minuut gaar laten worden. Boven de bordjes keren. Garneren met waterkers en cherrytomaatjes. Lekker met geroosterd brood.
Voedings-
waarde
Energie1054 KiloJoules
251 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
7 gram
14 gram
2 gram