culinaire
zaken
.nl
Cocktail van asperge en krab
(Een feestelijk voorgerecht met kerrie-dressing)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
170
4
3
3
2
1
1
0.50
gram
eetlepel
eetlepel
eetlepel
eetlepel
theelepel
blik
theelepel
krab (blik)
peterselie (vers) ingrediënt info
mayonaise ingrediënt info
room (zuur)
wijn (wit,droog)
kerrie (poeder)
asperge (wit) ingrediënt info
honing
Berei-
ding
Giet de krab en de asperges af. Snij de asperges in stukjes van 1 centimeter. Leg in elk glas een (ijsberg)slablad. Houd enkele krabstukjes en aspergekopjes achter voor garnering. Schep de rest door elkaar en verdeel over de glazen. Roer in een kommetje een saus van: mayonaise, zure room, wijn, honing, kerriepoeder, zout en peper. Schep de saus over het aspergemengsel. Garneer met de achtergehouden krabstukjes, aspergekopjes en toefjes peterselie.
Voedings-
waarde
Energie968 KiloJoules
230 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
6 gram
12 gram
1 gram