culinaire
zaken
.nl
Avocadosalade met rum
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
7
3
2
2
1
0.25
-
-
eetlepel
eetlepel
eetlepel
stuks
teentje
krop
naar smaak
naar smaak
olie (olijf-) ingrediënt info
azijn ingrediënt info
rum
avocado ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
sla ingrediënt info
peper ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Snij de avocado's overlangs doormidden en haal de pitten eruit. Schil de vruchthelften. Snij de gehalveerde en geschilde avocado's in niet al te dikke plakken en leg deze in een schaal. Vermeng de azijn met de rum, de uitgeperste knoflook, zout en peper. Voeg onder al kloppend met een garde scheutje voor scheutje de olijfolie toe tot een sausje is ontstaan. Schenk de saus over de avocado en schep alles voorzichtig door elkaar. Laat de salade ongeveer 2 uur op een koele plaats staan. Schep de salade af en toe voorzichtig door elkaar. Leg wat slablaadjes op een schaal en leg hier de plakjes avocado op. Schenk de in de schaal achtergebleven saus over de salade. Heerlijk bij varkensvlees.
Voedings-
waarde
Energie1416 KiloJoules
337 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
8 gram
2 gram
6 gram