culinaire
zaken
.nl
Avocado-kaas
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
100
50
1
1
1
1
1
0.30
-
-
gram
gram
stuks
stuks
eetlepel
eetlepel
eetlepel
theelepel
naar smaak
naar smaak
kaas (roquefort)ingrediënt info
pit (pijnboom-)
appel (Granny Smith)ingrediënt info
avocado ingrediënt info
bieslook (vers) ingrediënt info
olie ingrediënt info
azijn ingrediënt info
sap (citroen-)
zout
peper (wit) ingrediënt info
Berei-
ding
Verkruimel de kaas. Snij de geschilde appel in vieren. Verwijder het klokhuis en snij de vier parten in dunne schijven, die met wat citroensap besprenkeld worden om verkleuren te voorkomen. Halveer de avocado en verwijder de pit en de schil. Snij de avocado eveneens in dunne schijven. Smeer de avocadoschijven met citroensap in. Rooster de pijnboompitten heel kort in een beetje zonnebloemolie in een koekepan. Leg in het midden van elk bord een bergje verkruimelde kaas. Drapeer in een bloemvorm de appel- en avocadoschijven, om en om, langs de rand van de borden. Strooi hier pijnboompitten over en wat fijngeknipte bieslook. Begiet deze salade met een vinaigrette die is gemaakt van 4 delen olie, 1 deel citroensap en wat peper en zout.
Voedings-
waarde
Energie843 KiloJoules
201 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
9 gram
7 gram
4 gram