culinaire
zaken
.nl
Kip met ananas en banaan
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
240
200
150
50
2
2
1
1
1
1
-
-
gram
gram
gram
gram
theelepel
stuks
stuks
eetlepel
stuks
eetlepel
naar smaak
naar smaak
ananas (stukjes) ingrediënt info
prei
wortel
boter (bak-)
kurkuma (poeder)
ui ingrediënt info
kip
kerrie (poeder)
banaan ingrediënt info
ketjap (manis)
peper ingrediënt info
zout
Voor-
berei-
ding
Kip in 4 stukken verdelen. Onder koud water afspoelen.
Met keukenpapier droogdeppen.
Kip inwrijven met zout en peper. In braadpan margarine verhitten.
Kip in ongeveer 10 minuten rondom bruin bakken.
1/2 deciliter water toevoegen.
Met deksel op pan, kip in nog ongeveer 35 minuten zachtjes gaar stoven.
Af en toe keren.
Intussen uien pellen en fijnsnipperen.
Worteltjes schrappen en wassen.
In kleine stukjes snijden.
Van prei lelijk blad en wortels verwijderen.
In dunne ringen snijden.
In zeef wassen en laten uitlekken.
Kip uit pan nemen en laten afkoelen.
In braadpan bakvet bewaren.
Kipvlees van botjes nemen en in stukken snijden.
Berei-
ding
Bakvet weer verhitten.
Ui, kerriepoeder en koenjit ongeveer 3 minuten zachtjes bakken.
Wortel en prei toevoegen (2 eetlepels prei achterhouden).
Ongeveer 3 minuten zachtjes meebakken.
Kip toevoegen en ongeveer 2 minuten meebakken.
Erdoor mengen> ananas met sap, 1 deciliter water en ketjap.
Met deksel op pan ongeveer 5 minuten zachtjes stoven.
Intussen bananen pellen. In kleien stukjes snijden.
Aan kipmengsel banaan toevoegen.
Voorzichtig door elkaar scheppen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Overdoen in schaal.
Rest van de prei erover verdelen.
Voedings-
waarde
Energie0 KiloJoules
0 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
0 gram
0 gram
0 gram