culinaire
zaken
.nl
Babi Roedjak
(Gekruid varkensvlees)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
5
4
2
2
1
1
1
1
0.50
0.25
0.05
gram
centiliter
stuks
eetlepel
eetlepel
theelepel
theelepel
stuks
theelepel
theelepel
eetlepel
theelepel
varkensvlees
santen ingrediënt info
kemirie (noot)
ui ingrediënt info
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
sambal oelek
trassi
sereh (vers)
laos (poeder)
knoflook (poeder) ingrediënt info
suiker (bruin)
sap (citroen-)
Berei-
ding
De uien worden gesnipperd. De kemiris worden geraspt. Van het citroensap hebben we 2 druppels nodig.

Fruit de uien en kruiden in de olie en doe er het vlees bij. Laat het even meebakken. Doe er dan het citroensap en de sereh bij en laat alles stoven tot het vlees gaar is. Nu de santen erbij. Serveer de babi roedjak altijd warm.
Voedings-
waarde
Energie1902 KiloJoules
453 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
4 gram
24 gram
1 gram