culinaire
zaken
.nl
Ajam Pangang Boemboe Besengek
(Geroosterde kip in gekruide saus)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
1.50
5
3
1
1
0.50
0.50
0.50
0.50
0.50
0.25
-
kilogram
deciliter
stuks
stuks
theelepel
stuks
eetlepel
stuks
theelepel
theelepel
theelepel
eetlepel
naar smaak
kip
santen ingrediënt info
ui ingrediënt info
kemirie (noot)
laos (poeder)
sereh (vers)
suiker
peper (rood) ingrediënt info
ketoembar
trassi
kurkuma (poeder)
asem (water) ingrediënt info
zout
Voor-
berei-
ding
Snipper de uien en snij de pepers fijn.
Berei-
ding
De kip schoonmaken en opensnijden. Fruit de kruiden, op de sereh na, in wat olie lichtbruin. Voeg hierbij de santen, sereh en kip en laat alles tezamen koken. Als de kip zacht geworden is en de olie eruit komt, roostert men de kip heel voorzichtig. Leg de kip op een platte schaal en giet de saus erover heen.
Voedings-
waarde
Energie3168 KiloJoules
754 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
16 gram
80 gram
4 gram